BOSAn WRT 2015

BOSA vei jälleen jäseniään ympäri Pirkanmaata legendaarisella roadtripillä. Vapun paras […]

Vuvuzelakirjeenvaihtaja raportoi – Etelä-Afrikan nouseva olutkulttuuri

Kuten me kaikki tiedämme, rakas olutseuramme Bosa on viime vuosina panostanut kansainvälisyyteen. Koska Eurooppa alkaa olla jo niin peruskauraa, lähetti Bosa viime vuonna toimihenkilönsä raportoimaan Brasilian olutkulttuurista. Koska sambakirjeenvaihtajamme onnistui tehtävässään erinomaisesti, tänä keväänä oli Etelä-Afrikan vuoro. Miksi mennä lähelle ja tunnettuihin olutmaihin, kun voi mennä kauas ja tutustua vasta pienpanimobuumiin heräileviin olutkulttuureihin. Eihän sitä Bosassa ennenkään ole tehty asioita helpoimman kautta.

BOSA:n 2014 hallitus valittu

BOSA ry sai uuden ja uljaan hallituksen vuodelle 2014. Puheenjohtajana luotsaa Jaakko Kivineva ja massiivinen 12 henkinen hallitus vie yhdistystä aina uudelle tasolle. Tukena myös 10 hengen toimihenkilöporukka, joka takaa toiminnalle vahvat pohjat vuodelle 2014.

Vaaleat Belgian herkut

Tämän illan teemana toimi yksi bosalaisten suosikeista, eli Belgia. Teema onkin sopiva, sillä Tuulensuusta löytyy Suomen paras belgioluiden valikoima. Tällä kertaa keskityimme käytännön syistä nimenomaan vaaleisiin belgialaisiin oluttyyleihin. Gastropub Tuulensuun Juha Sorsa veti illan rennosti ja asiantuntevasti, kuten Gastropubien porukan tyyliin kuuluu.

Eka kerta kirpaisee, paitsi Bosassa!

Syksy 2013 startattiin Bosan olutiltojen merkeissä perehdyttämällä olutiltaneitsyitä niin oluiden kun olutillan saloihin. Mukaan ei siis huolittu jo olutiltakonseptin korkanneita, vaan kaikki paikalla olijat, Bosan hallituksen edustajia lukuun ottamatta, istuivat Tuulensuun kabinetissa ensimmäistä kertaa maistelemassa ja oppimassa oluesta Bosan tyyliin.

Sambakirjeenvaihtaja raportoi – Rio de Janeiron olut- ja juomakulttuuri

”BRASILIASSAKIN JUODAAN OLUTTA” osoittautui matkallani erittäin todeksi. Olutta tarjoillaan perinteisen brasilialaisen ruuan ruokajuomana, rannalla virvokkeena, ystävien keskeisissä illanvietoissa, brasilialaiselle kulttuurille erittäin tyypillisissä street partyissa ja oikeastaan missä vaan ja mihin kellon aikaan tahansa. Siispä ensimmäinen ja luultavasti myös viimeinen aihetta käsittelevä ”kirjeeni” pyrkii tiivistämään brasilialaista ja erityisesti riolaista juomakulttuuria havaintojeni pohjalta.

Bosalaisilta tulossa panimo, Sori Brewing!

Bosalaisilta on tulossa oma panimo Viroon. Sori Brewing on craft beer -henkeen oluita valmistava panimo ja sloganista alkaen toiminta huokuu bosamaisuutta; ”Serious beer for not so serious people”.

BOSA Wappu Road Trip 2013 lopputulos

Teimme sen taas! Päätimme ottaa tamperelaisen opiskelijavapun haltuun jälleen tyylillä: viisi bussillista opiskelijoita ja satoja kilometrejä Pirkanmaata taivallettavana lukuisin erikoisin pitstopein. Matkan aikana nautiskeltiin pienpanimotuotteiden lisäksi lavatansseista, motorisoidusta DJ:stä ja katubileistä keskellä Lempäälän sykettä.

Saksalaisten oluiden perusteet

BOSAn olutiltamat aloitettiin vuoden 2013 osalta Saksasta, joka ei suureksi ihmetykseksi ole vielä BOSAn olutiltojen keskipisteessä ollut. Tuttuun tapaan paikalla oli useita hyviä harvinaisuuksia sekä pullokaupalla ainutlaatuista historia- sekä kulttuuritietoa niin oluen valmistuksesta kuin nauttimisestakin Saksassa.

BOSA täytti ensimmäisen vuosikymmenensä

Kaikkien janoisten opiskelijoiden ilona toiminut Boomareiden olutseura sai kunnioitettavat kymmenen vuotta mittariinsa. Sivistynyt oluenmaistelu jatkuu Tampereella nousujohteisesti, mutta pyöreitä vuosiakin ehdittiin kunnolla juhlistaa.

BOSA:n 2013 hallitus valittu

Boomareiden Olutseura – BOSA ry sai jälleen paljon kiinnostuneita syyskokoukseen ja kasaan saatiin uljas hallitus vuosimallia 2013! Tämän vuoden hallituksesta erityispiirteitä on, että naiset ovat löytäneet hallitustoiminnan ja hallitus sai jatkeeksi 7 hengen toimihenkilöarmadan.

Syksyn olutillat alkoivat ranskasta

Onnistuneen illan kunniaksi Tuulensuun Juha Sorsa armahti kesälomansa kynnyksellä bosalaiset viimeisen työpäivänsä kunniaksi. Armopalana bosalaiset nauttivat loppuillan Tuulensuu Oktoberfest-hanoja kelvollisella alennuksella. Tätä on vain BOSA:ssa!

BOSA.fi -sivuston kävijätilastot lukuvuodelle 2011-2012

Lukuvuoden aikana BOSA:n sivut ovat keränneet reilu 17000 sivulatausta ja suosituin yksittäinen sivu on ollut BOSA:n Wappu Road Trip, joka on kerännyt 9% kaikista sivulatauksista. Jokunen on googletellut itsensä paikalle muun muassa sanoilla ’great success’ ja ’parhaat bosat’.

Ranskalainen siideri-ilta veti tuvan täyteen

Varmoihin kevään merkkeihin lukeutuva BOSAn siideri-ilta järjestettiin sopivasti juuri ennen wappurientojen alkua 17.4. Gatropub Tuulensuun illassa herkuttelun teemana olivat ranskalaiset siiderit. Viimeisen vuoden aikana BOSA on jäsenistömme toivomuksesta käsitellyt juomakulttuuria aiempaa laajemmin.

BOSA kasvaa myös Tamyn silmissä

BOSA ry on noussut ylioppilaskunnan harrasteyhdistysluokituksessa keskisuuriin yhdistyksiin ja sai ylivoimaisesti parhaan luokituksen Tamyn arviointikriteerein mitattuna.

BOSA & Boomstock: Viini, ehdottomasti likvidi sijoituskohde

BOSA ja Boomstock löivät hynttyyt yhteen ja järjestivät yhdessä viineihin keskittyneen ”likvidien sijoitustuotteiden” illan. Tarkastelussa oli hienoja punaviinejä ympäri Eurooppaa BOSA:n siideri-illastakin tutuksi tulleessa Gastropub Inezissä vanhan tutun ravintoloitsija Sami Lappalaisen esittelemänä.

Brittiolutilta 7.2. keräsi ennätyssuosion!

Tutustuimme jälleen ravintoloitsija Lappalaisen johdolla oluen ihmeelliseen maailmaan ja vuoden ensimmäinen olutilta toi samalla kävijäennätyksen 30 hengellä! Teemana toimi brittioluet ja vielä tarkemmin sanottuna stoutit ja portterit. Mikä sen parempi paikka tutustua brittioluisiin kuin paras brittihenkinen baari Tampereella, Gastropub O’Hara’s!

VB 1/2003 julistaa: BOSA perustettu!

Oli synkkä ja myrskyinen yö 29.1.2003. Joukko janoisia ihmisiä kokoontui asemaravintola Semaforiin hauskan, mutta samalla vakavan asian merkeissä – oli määrä perustaa jotain legendaarista, joka ei kuole edes yrittämällä. Pala boomareiden legendaa sekä olutkulttuurin kantavaa nuorta voimaa oli syntynyt. Boomareiden Olutseura, nyt 9 vuotta mittarissa!

Testissä Islay, viskialueiden Bentley 17.1.

Savupirtiltä tuoksuva huone Gastropub Tuulensuun perällä täyttyy hiljalleen puheensorinasta ja naurusta. Tämän täytyy olla selvästi hieman savuisempien viskien ilta, School of Whisky: Islay edition. Maisteltavana oli kuusi erilaista ja eri tislaamoiden tuotetta, jotka tunnetaan savuisuudestaan ja turpeisuudestaan.

Joulukuun väkevä olutilta

Gastropub Tuulensuu ja Sami Lappalainen loihtivat taas esille loistavan kattauksen siitä mitä jouluolut voi olla ja mitä merkityksiä ne voivat sisältää.

Yhdistyksen kokous valitsi hallituksen

Yhdistyksen syyskokous on hyväksynyt uudistetut yhdistyksen säännöt ja valitsi hallituksen vuodelle 2012. Uudet säännöt sallivat 12 henkisen hallituksen ja nuo 12 tekijää löytyivät helposti. Puheenjohtajana toimii Mikko Kutinlahti ja hänen kanssaan 11 muuta vetää BOSA:a kohti entistä hienompaa huomista.

Humalainen olutilta 25.10.

Tällä kertaa olutillan teemana oli humalaisemmat oluet. Mukana oli myös olutmaailman klassikoita ja erikoisuuksia. Illan kruunasi Saison Dupont Cuvée ja pitkäksi venähtäneet jatkot.

UPI2011 ei tule unohtumaan!

Unohtuneiden Pubien Ilta eli kavereiden kesken UPI vietettiin jo ties kuinka monetta kertaa ja osansa hienon 25 henkisen joukkiomme läsnäolosta saivat tällä kertaa Tampereen keskustan itäisen rintaman ravitsemusliikkeet. Tapahtumaa marssittiin keltaisen lipun alla talvisodan henkeen, joka tosin unohtui aika nopeasti, sillä oli mukavan lämpöiset +20 astetta.

BOSA på bordet!

BOSA:sta oli kolmihenkinen edustus 22.4.2011 NESU-Boomin Sketsisitseillä, jotka täällä Tampereen päässä starttaa kyltereiden vapun. Yleisö vaatikin näitä osallistuneita valkotakkisia herrasmiehiä på bordet, eli esittäytymään pöydälle esityksen kera. Taattua laatua ylläpitäen kolmikko kertoi Japanin reissustaan ja lurautti parit laulut kansalle.

BOSA:n uudet nettisivut avattu

BOSA:n nettisivut julistetaan nyt virallisesti avatuiksi, kun kaikki lastentaudit sun muut on hiottu pois. Sivujen toteutuksesta on vastannut BOSA:n oma Pyry Hurula. Uudet sivut tuovat lukuisia toiminnallisuuksia ja luonnollisesti uutta materiaalia. Tärkeimpiä uudistuksia on helppokäyttöisyys sisällöntuotantoon.

Oi VVV

Oi VVV!  Perinteikäs VVV-risteily keräsi 14.4.2011 koko Suomen kylterikansan hakemaan […]

Olutilta 12.4.2011

BOSA:n Olutilta pidettiin jälleen Gastropub Tuulensuussa 12.4. Illan isäntänä toimi pienen tauon jälkeen Suomen parhaaksi – sekä ammattilaisten että harrastajien äänestyksissä – valitun olutravintolan omistaja Sami Lappalainen. BOSA voikin siis ylpeänä onnitella yhteistyökumppaniaan ja yhtyä hehkuttamaan Suomen parasta olutravintolaa!

Olutilta 20.4.2010

20.4.2010 aurinkoisena tiistai-iltana pieni, mutta iloinen joukko bosalaisia osallistui ensimmäiseen olutiltaan Gastropub Tuulensuussa. Osallistujat osasivat odottaa illalta paljon, sillä olihan Tuulensuu valittu Best Bars 2009 äänestyksessä Suomen parhaaksi anniskeluravintolaksi Helsingin ulkopuolella.