VB 1/2003 julistaa: BOSA perustettu!

BOSA:n aukeama 1/2003 VapaaBoomari-lehdestä, sivuilta 6-7.

VB:n päätoimittajana toimi Freija Kukkonen. Tuolloin Boomilaakso sijaitsi osoitteessa Pinninkatu 45 ja samaan aikaan on rakennettu muun muassa Pinni-rakennusta. Muita lehden juttuja olivat muun muassa reportaasi Himotuksesta, Akin kanssa autossa, info vuosijuhlista ja treffipalsta.

Boomareiden Olutseura – BOSA perustettu!

Asemaravintola Semafori kuhisi keskiviikkona 29.1. innokkaista oluenystävistä. Tähän oli varmasti osasyynä se, että siellä oltiin perustamassa Boomareiden Olutseuraa, eli kansanomaisesti Bosaa. Ilma väreili innostuksesta ja jännityksestä, kun mittava boomarijoukko istuutui pitkän pöydän ääreen ensimmäisten tuoppien kera. Tunnelma vapautui kuitenkin heti puheenjohtajan aloittaessa kokouksen kopauttamalla tuoppiaan kolmesti pöytään.

nokia05_1
Panimovierailu Nokialle

Kokous aloitettiin normaalin kaavan mukaisesti varmistaen, että lain  vaatimat muotoseikat tulivat täytetyiksi. Pian päästiinkin tärkeimpään vaiheeseen kokousta eli seuran perustamiseen. Seura perustettiin yksimielisellä päätöksellä ja sen kunniaksi nostettiin malja. Myös juomalaulua ehdotettiin, mutta päätettiin kuitenkin odottaa kokouksen loppuun saakka, että saataisiin kielenkannat kunnolla luistamaan. Seuraavaksi uudelle seuralle täytyikin valita hallitus hoitamaan seuran hallinnollisia toimia. Innokkaita halukkaita hallitukseen löytyi siinä määrin runsaasti, että sääntöjen sallima maksimi hallituspaikkaluku täyttyi hetkessä. Puheenjohtajaksi valittiin Jarno Lahtinen, varainhoitajan tointa valittiin hoitamaan Tero Jaakkola, joka samalla toimii seuran varapuheenjohtajana. Sihteeriksi ja tiedotusvastaavaksi valittiin jo kannuksensa vastaavissa toimissa hankkinut Toni Juvonen. Muut viisi hallituslaista ovat Heikki Arohonka, Toni Kolli, Marko Lahtinen, Jukka “Viper” Kyyrö ja Jani Uusitalo. Heidän tarkemmat tehtävät päätetään hallituksen järjestäytymiskokouksessa to 06.02. klo 15.30 Hallilassa.

viro053
BOSA lahjoitti paidan Virossa

Kokouksen toisella puoliajalla hyväksyttiin pienin viilauksin seuran viralliset säännöt ja toimintasuunnitelma vuodelle 2003. Toimintasuunnitelma sisältää mm. excun Pirkanmaan Uudelle Panimolle, oluen valmistusta ja tutkimusta, tutustumiskäyntejä ravintoloihin, saunailtamia ja muuta viihdettä. Lähiajan tapahtumiin kuuluu BOSAn markkinahenkinen tempaus akateemisen MM-kyykän yhteydessä. Silloin kaikille halukkaille tarjotaan ilmaisnäytteet kuulusta ja herkulliseksi tiedetystä Tammerkosken kuohusta. Tammerkosken kuohua on tarjolla peräti kolmea eri lajia, perinteistä Regular-olutta, hienostuneempaa Premium-olutta ja tämän kevään uutuutta, Country-olutta. Näitä oluita on tarjolla vielä boomareiden saunabileissäkin Lapinkaaressa, jos vain näyte-erästä riittää sinne asti Hervannassa vierailun jälkeen.

huti2005_3
Hiljainen hetki HUTI:ssa

Kokouksen lopussa käsiteltiin tulevaisuuden tavoitteita, joihin kuuluvat esimerkiksi excursio Viroon Sakun tuotantolaitoksille sekä kulttuurimatka Prahaan. Lisäksi käsiteltiin BOSAn haalarimerkkiprojektia, johon on tarkoitus hakea Tamylta avustusta. Haalarimerkkien suunnittelusta tullaan järjestämään avoin suunnittelukilpailu, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Noin tunnin kokoustamisen jälkeen kokouksen puheenjohtaja iski tuoppia pöytään kokouksen päättymisen merkikasi. Sen kunniaksi nostettiin malja ja lurautettiin laulut. Oltiinhan kielenkannat jo tässä vaiheessa saatu irrotettua. Ilta jatkui vapaamman keskustelun ja toiminnan merkeissä. Tunnollisimmat joutuivat poistumaan arkiaskareiden pariin, mutta osa väestä jäi jatkamaan kehityskeskustelua kokouspaikalle. Muutaman ensiluokkaisen tuopposen jälkeen väki päätti poistua erään hallituslaisen keskustaresidenssiin. Siellä illanviettoa jatkettiin laadukkaan musiikin sekä saksalaisen oluen voimalla. Tehtiinpä myös erillispäätös ja korkattiin helmeilevä Liviko-yhtiön tuote. Kellon lähestyessä puoltayötä päätettiin palata kokouspaikalle maistelemaan jälkitunnelmia. Ei siinä kuitenkaan kauaa kalja ehtinyt happanemaan, kun olikin jo aika karauttaa kumijalka alla Aviisi-lehden lanseeraamaan Artemis-jumalattaren temppeliin. Ilta temppelissä meni rattoisissa merkeissä ja aamuyön tunteina väsyneet, mutta onnelliset seuran perustajat vaelsivat kukin omia teitään kotikoloihinsa.

Näin taru olutseurasta sai siis alkunsa. Nyt kun toiminta on saatu käyntiin, toivomme, että mahdollisimman moni tulisi tutustumaan toimintaamme ja viihtymään kanssamme.

Tero Jaakkola & Jarno Lahtinen

Tiesitkö että BOSA:n levyjä löytyy Spotifystä? Tai tiesitkö että BOSA on ollut Suomen luetuimmissa uutisotsikoissa hetken? Lue tästä mistä on kyse – BOSA:n Legendaa!