LeffeBlond-kirjeenvaihtaja Brysselissä!

Bosan jäsenille eivät kotimaan tarjonnat aina riitä, jolloin on aika ottaa katse kohti horisonttia ja lähteä kokemaan, että millaista se olutkulttuuri onkaan eri puolilla maailmaa.
Tämänkertainen reportaasi tulee suoraan EU-vallan ytimestä, Brysselistä, tuosta Belgian ihmemaasta.

 

Belgia on tunnettu monipuolisesta olutkulttuuristaan, jonka kaikki Bosan Belgian-olutiltoihin osallistuneet toivottavasti muistavat. Bosa-aktiiveista löytyy varmasti myös kymmeniä ihmisiä jotka voivat kertoa täkäläisistä oluista paljon syvällisemmin, varsinkin niinä aamuyön viimeisimpinä tunteina. Belgian olutkulttuurin monipuolisuuden sijaan keskitynkin raportoimaan valitsemaani ravintolaa hyvin tunnetun Leffe Blondin näkökulmasta, eli miksi olen valinnut nauttia Leffen vaaleavärikköä juuri tässä ravintolassa.

Moni saattaa kyseenalaistaa lähtökohdan. Tähän on kuitenkin tyytyminen, sillä Brysselin kirjeenvaihtajan mielestä
a) jokaisen maistakoon itse oluensa
b) oma asiantuntemus ei edes riitä oluiden arvioimiseen
c) Leffe Blondi vaan on niin hyvää
d) on mukavaa olla moukka ja aiheuttaa eripuraa

———————————————————————————————–
Ravintola: Grapevine
Sijainti: Plux (Luxembourg square), 1000, Bruxelles
Hintataso: Ylempää keskiluokkaa. 6€/ iso Leffe Blond
Happyhour: Kaksi yhden hinnalla. Voimassa klo 20 saakka.
WC-maksu: 40snt

———————————————————————————————–

Siinä se kaunokainen on!
Siinä se kaunokainen on!

Miksi Plux on hyvä paikka oluelle? Plux sijaitsee Euroopan parlamentin välittömässä läheisyydessä ja on ns. virallinen kohde afterworkeille. Tämä on siis the place, jossa kaikki silmäätekevät ovat näyttäytymässä ja tutustumassa toisiinsa. Plux on expateille kuin Pinni C opiskelijoille, klubi hisptereille tai Miamin terassi pintaliitäjille. Pluxin aukiota reunustavat useat anniskeluravintolat. Kesäisin ravintoloiden terassit levittäytyvät koko aukion alueelle, jolloin alueella on aistittavissa varsinainen festaritunnelma. Aukion ravintoloilla on happyhourit ajoitettu kätevästi vuorotellen, jolloin budjettiaan venyttävä harkkarikin voi tyydyttää näyttäytymistarpeensa ja erityisesti nauttia edullisista juomista.

Itse Grapevine on ravintola, johon kuuluu varsin miellyttävä sisätila ja terassi, jota lämmittää joukko kaasulämmittimiä. Terassi onkin auki ympärivuoden ja tarjoaa miellyttävän paikan lämmitellä muuten välillä niin koleassa säässä. Parlamentin ja lähialueen toimistoissa puurtavien päästyä töistä seitsemän aikaan, täyttyy ravintola stressaantuneista työläisistä etsien hetken hengähdystaukoa. Ravintola täyttyy hyvin nopeasti ja ympärillä kaikuu hyväntuulinen porina.

Ilmapiiri on Pluxin ravintoloissa aina hyvin kansainvälinen. Ympärillä kuulee puhuttavan niin englantia, ranskaa, hollantia kuin saksaakin ja välillä saattaa havahtua myös ruotsinkieleen. Tällä kertaa vaihdan sanan jos toisenkin Ahvenanmaan edustajan ja saksalaisen vaihtarin kanssa. Loppuillaksi eksyn parin suomalaisen kanssa hollantilaisten ja parlamentissa harjoittelussa olevien bulgarialaisten seurueeseen. Plux ja Grapevine tarjoaa mukavan vastapainon arjen puurtamiseen ja täällä harkkarikin voi kuvitella hetken olevansa vaihtari.

Everybody, who's anybody, is here.
Everybody, who’s anybody, is here.