Bosalaisilta tulossa panimo, Sori Brewing!

BOSA on tunnettu siitä, ettemme seuraile liiaksi vanhoja polkuja, vaan raivaamme uusia. Niin on päässyt tälläkin kertaa käymään, että kaksi BOSAn puheenjohtajinakin toiminutta bosalaista on aloittanut projektin perustaakseen suomalaisen craft beer -panimon Viroon. Panimon puuhamiehet Hurula ja Uotila sanovat panimon valmistavan olutta amerikkalaiseen craft beer henkeen ja sloganina onkin bosamaiseen tyyliin, “serious beer for not so serious people”. Panimo tähtää vientiin niin pohjoismaisille markkinoille kuin muihinkin Euroopan maihin, puheiden mukaan myös vakaa aikomus on saada myös Pohjois-Amerikassa tuotteita esiin.

Sori Brewing hakee rahoitusta ja sijoittajia syksystä 2013 alkaen. Puheiden mukaan myös useampia bosalaisia on lupautunut mukaan sijoittamaan panimoon, mutta anti on tarjolla laajemmaltikin ja tarkoitus on tarjota sijoitusmahdollisuutta etenkin piensijoittajille. Aloituspääoma tulee olemaan 300 000 – 500 000 euroa. Rakennusvaiheeseen panimo toivotaan saatavan kesällä 2014 ja ensimmäinen omassa panimossa tehty olut ulos ehkä jo joulumarkkinoille 2014.

Lisää panimohankkeesta löytyy kotisivuilta, Soribrewing.com ja Twitterissä @SoriBrewing.

[testimonial] Sori Brewingin nimi tulee panimon juurilta, eli Sorin Klubin takahuoneessa BOSAn kanssa tehdyistä lukuisista olutpanoista. [/testimonial]