Syksyn olutillat alkoivat ranskasta

Syksyn hiivittyä puseroon käynnistyivät jälleen BOSA:n kuukausittaiset olutillat. Valtavan ennakkosuosion saavuttanut lukuvuoden ensimmäinen olutilta kokosi 18.9 Gastropub Tuulensuuhun 25 janoista oluen ystävää. Kiinnostuksesta olueen kertoo se, että varasijoille jäi vielä 15 jonottajaa. Tällä kertaa teemana olivat ranskalaiset oluet. Tuulensuun Juha Sorsan ansiokkaalla opastuksella keltainen seurakuntamme tutustui illan aikana suuren ja tuntemattoman olutmaa Ranskan antimiin.

Lapsenomaista pientä innostusta oli ilmassa, kun bosalaiset pakkautuivat Tuulensuun kabinettiin pitkän tauon jälkeen. Mukana oli myös muutamia uusia kasvoja, jotka olivat uteliaisuuttaan lähteneet katsastamaan illan tarjontaa. Eikä syyttä, sillä illan teema oli vähintäänkin eksoottinen. Täysi tupa, maukkaat oluet ja ammattitaitoinen henkilökunta yhdistettynä erinomaiseen ruokalistaan houkuttelevat kerta toisensa jälkeen kokemaan olutillan tunnelman uudestaan ja uudestaan.

Illan tarjonta koostui tällä kertaa viidestä maisteltavasta ranskalaisesta oluesta viideltä eri pienpanimolta. Kaikki oluet olivat pohjoisranskalaisia, ja ne kuuluivat Tuulensuun viime kesän omatuontiolutkuormaan, joka sisälsi belgialaisten herkkujen lisäksi myös lukuisia oluita pohjoisranskalaisilta pienpanimoilta. Ranskalainen olutkulttuuri – kuten belgialainenkin – ammentaa perinteensä pitkälti luostarilaitoksesta, vaikka Galliassa on toki juotu olutta ammoisista ajoista lähtien.

Ranskalaisille oluille on usein tyypillistä, että ne ovat belgityylisiä, vaaleita, raikkaita ja niissä on käytetty erilaisia mausteita. Kaikkea tätä oli tarjolla myös olutillassa. Illan tarjottimella olivat amber ale -tyylinen Trompe Souris Rousse, tattariolut Turone blonde, kastanjaolut Lou Pélou Ambrée, seitsemän viljan olut (ohra, vehnä, tattari, kaura, ruis, speltti, hirssi) Sant Erwann ja witbier-tyylinen Nuit Blanche. Positiivisen vastaanoton saanut olutkvintetti tarjosi monenkirjavan mauste- ja vilja-aapisen myös sellaisille bosalaisille, joille esimerkiksi kastanja ja tattari ovat oluessa yhtä vieras asia kuin persikka pitsassa.

Onnistuneen illan kunniaksi Tuulensuun Juha Sorsa armahti kesälomansa kynnyksellä bosalaiset viimeisen työpäivänsä kunniaksi. Armopalana bosalaiset nauttivat loppuillan Tuulensuu Oktoberfest-hanoja kelvollisella alennuksella. Tätä on vain BOSA:ssa!

Huippuunsa viritetyt olutillat saavat jatkoa taas lokakuussa. Ole tarkkana ja seuraa tiedotusta.

Kuvia illalta

[nggallery id=32]