Olutgurun suositukset ostettavaksi Systembolagetista

BOSA:n olutgurut ovat jälleen saapuneet hätiin ja laativat vuoden 2011 Tukholman ekskursiolle perustelujen kera suosikkilistansa oluista, joita kannattaa kantaa Suomeen vaikka rajan takaa! Staabin oma tuhannen ja yhden oluen mies, Panovaari, on laatinut seuraavanlaisen ostoslistan, jonka suosittaa ehdottomasti kopioitavaksi omaksi. Osaa näistä päästään maistamaan myös torstaina 17.11. Akkuratissa. Tämä lista löytyy myös paperisena BOSA:n hallituslaisilta, jotka tapaat virkeinä torstaiaamuna satamasta.

Katso tästä ekskursion aikataulu ja tule mukaan!

Tummaa ja katkeraa Pohjolasta

Oppigårds Amarillo

1. Oppigårds Amarillo (5,9 %, 330 ml, 18,80 kr) RUOTSI
Oppigårdsin panimon 7-vuotisjuhlaolueksi pantu jenkkityylinen humalapommi, jonka katkeruus huuhtoo pois pahimmankin risteilymorkkiksen. Amarillo-humalan hallitsema maku on täynnä hedelmää ja sitruunaa.

Sotholmen Extra Stout

2. Nynäshamns Sotholmen Extra Stout (7,0 %, 250 ml, 23,70 kr) RUOTSI
Tukholman eteläpuolella sijaitseva Nynäshamnin laadukas panimo osaa oluenteon jalon taidon. Jos nukut laivan meriaamiaisen ohi, tämä täyteläisen musta, kahvinen ja suklainen stout on täydellinen aamupala krapulaan kuin krapulaan.

Sigtuna Midvinterblot

3. Sigtuna Midvinterblot (10,1 %, 500 ml, 32,90 kr) RUOTSI
Tämä imperial porter on kuin lakritsilla ja tummalla suklaalla höystettyä mustaa öljyä. Olueen on lisätty myös kanervaa, hunajaa ja muscovado-sokeria. Jos tätä kaataisi pullollisen autokannella Volvon tankkiin, sillä ajaisi epäilemättä satamasta Göteborgiin asti.

Amager Drei von Dänen

4. Amager Drei von Dänen (9,5 %, 500 ml, 69,90 kr) TANSKA
Unohda nikotiinit tax free -myymälän hyllyyn, kun voit viedä tuliaisiksi juuttien nestemäisen version tupakkatuotteista. Tämä imperial porter on täynnä savua, tuhkaa ja tupakkaa. Aamurööki ja kahvi samassa paketissa.

Midtfyns / De Molen X Porter

5. Midtfyns / De Molen X Porter (8,0 %, 500 ml, 49,90 kr) TANSKA
Tässä meillä on olut, jota voi halata. Tanskalaisen Midtfynsin ja hollantilaisen kulttipanimo De Molenin yhteistyössä pantu mestariteos, jossa alkoholi on piilotettu yhtä petollisesti kuin staabilaiset ja boomarit kannen alle. Olutmaailman kuumaa kamaa sopuhintaan.

Loppusanat

BOSA suosittelee nappaamaan kapsäkin selkään ja ottamaan tästä olutsetin joka viimeistään nyt tekee sinusta oluenrakastajan – tai ehkä jopa ahdistelevan häirikön, jolle olut koittaa turhaan anella ylihumalan tuomioistuimessa lähestymiskieltoa tai edes pientä  huomautusta ahnaasta hyvän oluen liikakäytöstä. Tuo nämä rajan takaa torstaina, tai joku muu ehtii ensin. Vierailemme parhaan valikoiman Systembolagetissa heti ensimmäisenä kohteena Tukholmassa 17.11.2011.