5 bussia + 200km + wappu – BOSA:n poikkitieteellinen megatapahtuma!

Prologi

Oli synkkä ja myrskyinen yö, kun BOSA:a lähestyttiin muun muassa rakkaan ylioppilaskuntamme puolesta ajatuksella, että BOSA järjestäisi Tampereen ylioppilasvappuun tapahtuman. Pienen pohtimisen jälkeen lopputulema oli, että tottahan toki ja olkoonkin sitten kunnon spektaakkeli. Tekeviä käsipareja ja muutama terävä mieli seassa, alkoi syntyä vapun kohokohta – Pääpäivä Wappu Road Trip.

BOSA:n puuhapussissa oli täytettä

Konsepti oli jo valmiina, sillä BOSA:n oma markkinointimies oli jo ollut toissa vuonna järjestämässä Tamylle vastaavaa, nyt vain olisi tarkoitus parantaa entisestä. Tahtotila oli kaivaa yhteistyökumppaneita kerrakseen, ja niitähän löytyi kun otti puhelimen käteen ja laati hyvän suunnitelman esiteltäväksi. Mukanahan olivat muun muassa Nokian Panimo, Tallink, Real Snacks, Jack Link’s, Garage Hard Lemonade, Danone ja Juvenes. Näistä erityiskiitos niille puhetaidon omaaville henkilöille, jotka saivat nämä kumppanit mukaamme. Kumppaneiden avulla mahdollistui muun muassa monipuolinen ruoka- ja juomatarjonta, kilpailupalkinnot sekä artisti.

Mulla kauas menolippu ooooooo-on

Linja-autoasema, lauantai 28.4. klo 13:00. Ilmoittautumiset olivat jo viikkoja olleet täynnä ja lisää halukkaita reissuun löytyi viimeisiin tunteihin asti. Oli kirkas ja puolipilvinen keskipäivä, ilmassa oli hieman vappua ja raikasta mallastuotteiden tuoksua. Keltapaitaiset sankarit roudaavat laatikkotolkulla kangaskasseja täynnä juotavaa sekä muuta mukavaa matkalaisille tarjottavaa. Eipä aikaakaan kun viisi (5) bussia kurvaa pihaan valokylteissä ”BOSA RY” vilkkuen. Hieno fiilis, tanner tömisee ja tekemisen meininkiä. Ihmiset pöllähtävät paikalle ja hakeutuvat busseihin, lauluvihot käteen ja ensimmäiset sävelet kajahtaa ilmoille. Se meni jokseenkin näin, ”tahtoisin ginitonicin ginitonicin…”.

Pulkkamäkeen Toukokuussa?

Bussit kurvailevat peräkanaa pieniä Sastamalan teitä. Ilmassa on jo juhlan tunnelmaa ja puuhapussien sisällöstä on jo ensimmäiset avattuna. Kohteena on kulmakuntien ainoa vielä näin +15 asteessa käyttökunnossa oleva pulkkamäki, Ellivuoren laskettelukeskus. Perillä tarjolla oli BOSA:n tuotteita, kuten IPA:a ja Saisonia – unohtamatta toki perinteistä kilj… simaa. Nämä tuotokset maistuivat matkalaisille ja kehuiltakaan emme voineet välttyä, olivathan ne nyt vain loistavia käsien tuotoksia.

Jokunen tarttui tilaisuuteen ja laski pulkkamäkeä, muutama eksyi sisälle hotelliin pallomereen. Alennukset hotellin baarista tekivät kauppansa ja jokainen tiesi viimeistään tässä kohtaa, että melkoinen reissu tiedossa.

Lavatansseja ja Activiaa Tottijärvellä

Bussit jatkoivat Sastamalan kurvikkaita teitä niellen, määränpäänään seuraava etappi, johon BOSA oli todellakin nähnyt vaivaa. Laulu raikaa ja hiljaisuus on murrettu, bussikuskien otsasuoni sykkii ja nektari virtaa! Melkein tunnin kurvailun jälkeen löytyy kohde hiekkaisen erikoistaipaleen jälkeen; Tottijärven Hämyslava. Pitkällisten neuvotteluiden tuloksena BOSA oli onnistunut neuvottelemaan Hämyslavan auki ennen lavatanssikautta ja saanut järjestetyksi tarjoiltukin tänne. Yhteistyökumppaneiden ja ravintola Henriksin keittiömestarin avulla syntyi myös hyvät ruuat juhlakansalle, unohtamatta Danonen tarjoamia jälkkäreitä, eli Activiaa. Ei turvota ei.

Ja koska tanssilava ei ole mitään ilman tansseja, järjestettiin sellaiset. Bändi pisti vanhan koulukunnan rokkenrollit soimaan ja olimme menneet aikakoneella takaisin 60-luvulle. Jälleen tanner tömisi ja ilo irtosi!

”No hyi miten karvaisia naisia!”

Mikään ei kestä ikuisesti, siksi olikin luvassa seuraava matkakohde. Bussit ruopaisee liikkeelle ja jatkaa Pirkanmaan teitä huristellen Bar Baroniin, tuohon entisen Vammalan kaupungin helmeen. Tuolla meitä viihdytti voimakas, karvainen ja naisellinen Luupin ylpeys, DDR:n Naisvoimistelijat show. Missikisailun elkein kävivät raavaat nuoret naiset lavalle, pitäen koko hela hoidon iltapukupyörähdyksestä uimapukukierrokseen. Monet näki enemmän kuin olisi tarvinnut, mutta vähemmän kuin pelkäsi.

Viimeistä etappia viedään

Ei malttaisi millään lähteä takaisin! Päivää on vierähtänyt jo illan puoleen ja aurinkokin laskeutuu horisonttiin. Kilometrejä on jo satakunta takana, mutta vielä viimeinen etappi edessä. Tässä kohtaa oli jo vaikea piilotella vapputunnelmaa, joten jokainen päästi oman sisäisen villipetonsa(sika) irti. Bussikuskit varmasti koittivat tässä kohtaa jo varmasti hakeutua vastaantulevalle kaistalle hiljentääkseen juhlakansan, mutta turhaan. Auttoi vain painaa kaasua ja purkaa kuorma YO-Talolle, BOSA:n Wappu Road Tripin viimeiseen etappiin. Bosamainen juhlakansa täytti talon, sillä tämä oli vain meitä varten auki. DJ luukutti tiskiin niin kovat hitit, että tanssilattia oli koko ajan täynnä. Tanssikengät mutkalla pistettiin menemään ja tuntui kuin huomista ei olisikaan. Eihän sitä varmasti monilla ollutkaan.

”Jatkot, jatkot, jatkot!”

Kun jatkot on huudettu, niin vaikea siihen on olla vastaamatta. Boomi ry on tunnettu loistavista jatkoista ja opiskelijoiden hyvin tuntema Sorin Klubi sekä Sorin Sauna olivat täydellinen päätös illalle. Tuntui, että suurin osa löysi jatkoille asti (vaikka ehkä yhden tai useamman etapin kautta) ja monen pitkän linjan opiskelijan mukaan, nämä saattoivat olla historian parhaat bileet. Niinhän se vain on, että oikea juhlatunnelma vaatii noin kymmenen tunnin marinoinnin ja sen jälkeen hella kutoselle. Tämän enempää emme mekään muista, vaikka järjestävässä roolissa muka olisimmekin olleet.