BOSA tapasi Olutliiton puheenjohtajan

BOSA:n hallitus tapasi lauantaina 26.5. Olutliitto ry:n puheenjohtaja Jari Vaaran Salhojankadun Pubissa. Asialistalla oli muun muassa sivistynyttä juomakulttuuria uhkaava Suomalainen lainsäädäntö, joka ajaa myynnin Viroon ja samalla jarruttaa suomalaisen olutkulttuurin kehittymistä.

Politiikan lisäksi keskusteltiin ukkoutuneiden ja akkautuneiden olutseurojen suhteesta opiskelijaolutseuroihin ja Vaara lupasikin ottaa pöydälle muutoksia Olutliittoon, jolla aktiivisia opiskelijaolutseuroja otetaan lähemmäksi mielipidekeskiötä. Tämänhetkinen jäsenyysmalli estää käytännössä opiskelijaolutseurojen jäsenyyden, sillä jäsenmaksu kerätään vuosittain jäsenmääräkohtaisesti ja BOSA ry:llä jäseniä tällä hetkellä on noin 400 ja jäsenmaksu on kertaluonteinen. Samassa todettiin, että BOSA:n toiminta on jopa hyvin edellä perinteisiä olutseuroja ja suhteet politiikan piiriinkin on hyvällä alulla.

Odotettavissa on kehittyvää yhteistyötä Olutliiton kanssa ja toivottavammin Olutliiton organisoima kokoontuminen Suomen opiskelijaolutseuroille. Myös ajatusta yhdessä Olutliiton kanssa toimivasta Suomen Opiskelijoiden Olutliitosta nostettiin esiin. BOSA lahjoitti myös Olutliiton puheenjohtajalle BOSA:n merkin sekä panimomestari Uotilan tuottaman ja hyvät arvostelut saaneen, BOSA:n Indian Pale Alen.

Tutustu Olutliittoon tästä.