BOSA Wappu Road Trip 2013 lopputulos

Teimme sen taas! Päätimme ottaa tamperelaisen opiskelijavapun haltuun jälleen tyylillä: soittelimme bussifirmoilta viisi bussia alle, käytimme lukuisia tunteja kontaktoidessa sponsoreita ja matkakohteita. Kova työ bosalaisilta tuotti tulosta ja jälleen kasassa oli loistava konsepti: satakunta kilometriä ympäri Pirkanmaata tuoden opiskelijatouhuja kyliin joissa ei haalareita ole nähty kuin maalarilla. Edulliseksi painettu hinta veti bussit täyteen poikkitieteellistä juhlimista ja BOSA perusteli jälleen olemassaolonsa.

Viisi bussia laiturilla

bosa-road-trip-2013-4

Tutusti lähdimme linja-autoasemalta, jossa BOSAn Lahden kauhu, DJ Vikström nostatti ihmiset lähtötunnelmiin Redbullin tarjoaman DJ-auton lavalta. Oluet, eväät ja lauluvihot jaettiin matkalaisille. Ihmismassat lastattiin autoihin ja leppoisat kuskit starttasivat bussit kohti ensimmäistä matkakohdetta. Alkumatka sujui rattoisasti ja tunnelma nousi nopeasti kattoon. Suomalaisen pienpanimon, Saimaan Juomatehtaan, vehnäoluet tekivät kauppansa ja pienet kulinaristit kiittelivät.

Ellivuoren vaahtohuippuiset tuopit

bosa-road-trip-2013-36

Perinteiseen tapaan suuntasimme Hotelli Ellivuoreen, josta löytyikin kulmakuntien viimeiset lumihuippuiset vuoret. Meitä kuitenkin kiinnosti eniten vaahtohuippuiset tuopit, joita nautiskelimme terassilla ja osa viihdytti itseään läheisen leikkipuiston laitteilla. DJ Vikke muutti parkkipaikan tanssilattiaksi ja meno alkoi näyttää vauhdikkaalta. Mutta ei sovi asettua aloilleen. Saavuimme lähteäksemme ja hyppäsimmekin takaisin jousille, jotka kuljettivat meidät seuraavaan kohteeseen. Välietapilla oli lämmetty selvästi tunnelmiin, joita tapahtuma vaatii. Laulu raikasi ja bussin mikissä jämävitsien kaatopaikka näytti pahimmat puolensa.

Dance-offia Hämyslavalla

bosa-road-trip-2013-73

Sorateiden virtuoosit saapuivat pihaan ja lämminhenkinen Hauska Bosasetä otti matkalaiset syleillen vastaan. Yksi bussi onnistui juttumaan jalkapallokentän mutiin, mutta onneksi nohevat voimamiehet auttoivat auton takaisin raiteilleen. Musiikki kantautuikin jo korviin kun bändi, Pleasant Company, nousi lauteille ja pisti rokit soimaan. BOSA oli järjestänyt nälkäisille ruokailun ja rapeat yhteistykumppanimme, Real Snacks sekä Linkosuon Ruissipsit, tarjosivat täydellistä snackia oluiden kanssa nautittavaksi. Hämyslavan pitäjäkin oli huomioinut meitä ja tarjolla oli vain paikallisia pienpanimotuotteita kohtuuhintaan, jotka saivat paljon kiitosta. Eihän tänne kuitenkaan vain syömään tultu, vaan pistettiinhän sitä jalalla koreasti! Ulkona soitti oma DJ:mme ja sisällä bändi, kummallakin puolen väellä vipatti tanssijalka. Koska tämä etappi oli hieman pidempi, ehdittiin nauttia aurinkoisesta säästä ja täydellisestä opiskelijatunnelmasta täysin rinnoin.

Hämmentynyt Lempäälä ottaa BOSA:n vastaan Villihanheen

bosa-road-trip-2013-116

Paikallinen ykkösmenomesta, Villihanhi, sai viidestä bussista bosalaista laatuohjelmaa. Kurvasimme DJ-auton tuottamaan äänentoiston ravintolan eteen parkkipaikalle ja pistimme todelliset katubileet pystyyn. Paikalliset yllättäen ottivat meidät lämmöllä vastaan, eikä lempääläläisiä pieni elämöinti näemmä tuntunut haittavan. Meininki oli kuin Roskildesta ikään kun parhaat tanssihitit saivat parkkipaikankin antamaan periksi pomppivan opiskelijavapun edessä. Kuivin suin ei täälläkään oltu, sillä tarjoiluista piti huolen sekä ravintola, että BOSA:n panimomestari Haaparannan ja pikkuapulaisten tekemät oluet. Tällä kertaa tarjoilussa oli vaalea, vahva ja raikas India Pale Ale, ristimänimeltään Lahtinen (ex-Kuohu). Koska Lempäälään ei kannata mennä jäädäkseen, päätimme mekin nostaa kytkintä ja suunnata takaisin sivistykseen. Loppumatkan varrella oli aikaa jämävitsien kaatopaikalla mahdollisuus voittaa Tallink-Siljan risteilylahjakortteja.

Semaforistahan se ajatus lähti

Bussit kurvasivat rautatieasemalle ja huikeat jatkobileet meille järjesti ravintola Semafori, jossa BOSA:n toiminta joskus julistettiin aloitetuksi ja perustavat kokouksetkin pidettiin. Oli ilo palata pitkän ajan jälkeen ja tuoda viisi bussillista bosameininkiä lauteille. Väki vieläkin dominoi tanssilattioita ja nohevimmat löysivät tiskiltä järkihintaan myös Brewdogin Punk IPAa, joten pelkkää hanalageria ei tarvinnut lipitellä. Illan ja ihmisten tummuessa tanssimme itsemme tainnoksiin ja vielä vajaa satakunta ihmistä lähti jatkoille niin sanottuun kotipesään, eli Sorin Klubille. Tutut jatkomeiningit jatkuivat aamuyöhön asti ja väki oli silminnähden tyytyväisiä opiskelijavappuun. Tämä on oikea tapa juhlia vappua.

Kuvagalleria Road Tripiltä

Tarina ei kerro lupasiko BOSA järjestää vielä tulevina vuosina vastaavanlaista eeppistä rymistelyä, mutta aina kun on tekijöitä, tulee olemaan myös juhlia!