Pojat ja tytöt saunoo

Friday 2.9.2011 klo. 18:00

Tervetuloa Tampereelle! Mutta onkos sitä käyty paikoissa jotka tekee Tampereesta TAMPEREEN? Pian on. BOSA järjestää spontaanin ekskursion Rajaportin Saunalle, Vaakon Nakille ja Pispalan Pulteriin. Omakustanteisesti ja ohjaamattomasti hyppäämme liikkeelle Keskustorin suihkulähteeltä klo 18:00 ja nappaamme seuraavan TKL:n bussin Pispalaan joka eteen tulee, joten käteistä tai bussikortti mukaan. Tervetuloa kaikille kiinnostuneille, olit jäsen tai et. Varaa rahaa mukaan maun mukaan, juominen ja syöminen on mukavaa niin kyllä kympin pari saa kulumaan. Itse sauna maksaa 6 euroa. Mukaan siis käteistä ja pyyhe, mahdollisesti pari saunajuomaa.

Rajaportin sauna Pispalassa aloitti toimintansa vuonna 1906 ja on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Sauna on edelleen lähes alkuperäisessä asussaan ja tarjoaa maan parhaat ja pehmeimmät löylyt läpi vuoden. Nykyisin sauna on Tampereen kaupungin omistuksessa ja toiminnasta vastaa Pispalan saunayhdistys ry.

Rajaportilta myös löytyy ehkä hienoimpia ja edukkaimpia olutvalikoimia joita kahviossa voi tulla vastaan, joten myös kulinaristista nautintoa on luvassa. Sauna itsessään on rauhottumisen paikka, emmekä ole menossa kaksin käsin juomaan tähän pyhättöön. Saunottelun jälkeen seuraa välieväs legendaarisella Vaakon Nakilla ja tämän jälkeen siirrytään kertomaan hyviä juttuja Pispalan Pulteriin.

Itse saunallahan on siitä hienoa, että hengailutilat ovat unisex ja saunapuolet löytyy omat sekä naisille että miehille, joten tässä on kerrankin saunottelut jossa tyttöjen ei tarvitse nähdä helikoptereita. Tuli yksin tai yhdessä, seura on parasta.

Rajaportin sauna ja sen hengailumestat

 

Vaakon Nakki haulitornin juurella

 

Pispalan Pulteri


Keskustorin suihkulähde
Keskustori 1 , Tampere

Loading Map….