BOSA:n panokoulu

Sunday 23.3.2014 klo. 13:00

Mitä: Panokoulu
Missä: Sorin klubi
Miksi: Jotta tietäisit miten olut tehdään
Koska: Sunnuntaina 23.3 klo 13
Mitä maksaa: No ei yhtään mitään!
Facebook

Oletko kiinnostunut oluen valmistuksen saloista? Kiehtooko eteneminen kotipanoista suurempaan mittakaavaan, mutta panokaverit uupuvat? Janoatko tietoa ja reseptejä täyteläisemmän IPA:n valmistukseen?

Sunnuntaina jäsenistöllämme on ainutlaatuinen tilaisuus tulla tutustumaan oluenvalmistuksen perusteisiin. Bosan panokoulussa käymme ensin läpi hieman teoreettista taustaa kotipanemisen ja suuremman mittakaavan panojen eroista, jonka jälkeen siirrymme itse asiaan: oluen valmistukseen.
Sunnuntaina teemme perinteisen brittiläisen sessio-oluen maltaiseen ja täyteläiseen Maris Otter -mallaspohjaan. Tällä kertaa emme kuitenkaan pane monille jo kovin tuttua bitteriä, vaan lähdemme etsimään tummempia ja paahteisempia makuja eksymättä kuitenkaan portterin tai stoutin puolelle. Mallastilanteen ja yleisön toivomuksien mukaan teemme joko makean ja paahteisen irish red alen tai sitten kaikille Walesin hiilikaivostyöläisille jo ennestään tutun maken ja miedon mildin/brown alen.

Bosalla on käytössä 50 litran Speidel Braumeister, joten pääset suoraan kokemaan lähes pienpanimoon vertautuvaa toimintaa. Kuten Hauskan Bosasedän ystävä Walter White kerran tokaisi; “Hauska, we need to cook.” Sama pätee myös sinuun. Eka kerta kirpaisee, paitsi Bosassa.


Sorin Klubi
Vuolteenkatu 20 , Tampere

Loading Map….